2020/03 10 TIPŮ na záchranu
  1. Změňte strategii a cílové ukazatele jednotlivých oddělení společnosti ve prospěch celku. (Zásoba hotových výrobků evidovaná jako zisk k realizaci, může být likvidační.)
  2. Upravte priority své společnosti: 20% položek či služeb generuje 80% prodejů či tržeb. Soustřeďte se na top 20% položek.
  3. Sjednoťe veškerý design, produktové řady, spektrum služeb, tak aby využívali minimum komponentů a maximum stejných zdrojů.
  4. Sjednoťe veškeré zdrojování a dodavatele, tak aby byli co nejblíže, funkční a schopné okamžité reakce na změny potřeb.
  5. Vyrábějte pouze na základě skutečné potřeby zákazníka (výhled i objednávka může být zrušena). Zajistěte sdílení dat a úzkou vzájemnou spolupráci se zákazníkem.
  6. Nespotřebovávejte navíc žádný materiál a zdroje pro udržení chodu výroby.
  7. Neplňte sklady, blokujete finance a riskujete nedostatek materiálu, financí a kapacit pro skutečné zákaznické potřeby.
  8. Standardizujte své výrobní dávky na optimální množství (maximálně však 90% výrobní čas / 10% přestavba; zrychlení přestavby = zmenšení dávky)
  9. Realizujte výrobu jen na základě poklesu zásoby, minimální zásoba musí vystačit na plynulé dovyrobení a doplnění.
  10. Sdílejte své procesy a skladové zásoby on-line se zákazníky a dodavateli, budete všichni flexibilní s minimálními náklady.